CLIENT
Private

LOCATION
Thessaloniki

YEAR
2019

AREA
65 m2

DESIGN TEAM
Maria Deda
Varvara Karaoglou

PHOTOGRAPHY
Chronis Spanos



Our aim while designing this concept store was to create a space with a strong identity and unique aesthetics, that gets away from the classic barber shop, and achieves to simultaneously appear fresh and timeless.

Our main design principles include the use of strict geometries and austere constructions, neutral/dark color palette, mis-matched materials with different textures and shades to create antithesis: matte metals in contrast to reflective ceilings and glazed partitions, dark-toned surfaces and wooden veneers in contrast to white marble and distinct ceramic tiles.

The “heart and soul” of the store is the Bar, both functionally and metaphorically. All the different areas/services provided are articulated around it, while at the same time promotes socializing amongst staff and clients, aiming at an overall experience of relaxation and care.